Blijven leren : BIGGER Workshop

Blijven leren : BIGGER Workshop

Blijven leren, blijven ontwikkelen, sparren met andere fotografen, nieuwe technieken uitproberen (of gewoon afkijken!) – In het najaar houdt ik ervan om ten minste één workshop gevolgd te hebben bij een top-fotograaf. Want hoewel ik mezelf inmiddels als een aardig ervaren bruidsfotograaf zie, heb ook ik mijn idolen en ben jaloers op de foto’s die sommige anderen uit hun camera’s weten te persen.

Deze week stond de  “BIGGER Workshop” van Damon Pijlman op mijn programma. Damon is een fotograaf wiens journalistieke stijl ik erg cool vind en die over de jaren heen zo’n beetje alles gewonnen heeft wat er te winnen valt in Nederland op het gebied van trouwfotografie. Samen met 10 anderen heb ik mezelf 2 dagen lang ondergedompeld in zijn manier van fotograferen, maar ook veel geleerd over het zakelijke aspect achter zijn bedrijf. Aan het einde van dag één stond mijn hoofd al bijna op ontploffen door alle nieuwe ideeën, openbaringen en geleerde trucjes.

Er moet natuurlijk wél gefotografeerd worden tijdens een fotografie-workshop, en dag twee zijn we dan ook op pad gegaan in Leiden, samen met een gewillig bruidspaar. Belichting, compositie, buiten, binnen, zonlicht, schaduw, de omgeving gebruiken, mét en zonder flitsers – ik heb ontzettend veel geleerd of verbeterd! Sommige dingen kan ik direct toepassen, andere dingen hebben oefening nodig voor ik het me volledig eigen heb gemaakt, maar daar is het laagseizoen uitermate geschikt voor 🙂