• De basis van je (DSLR) camera helder uitgelegd
  • Diafragma, sluitertijd, ISO, scherpte-diepte
  • Direct toepassen in de praktijk

Ik krijg soms de vraag “hoe DOE je dat nou?” over de foto’s die ik maak. Naast fotografie-opdrachten, vind ik het dan ook leuk om prive-les te geven aan beginnende fotografen. Helder en rustig informatie overbrengen ligt me goed en ik neem dan ook graag de tijd om anderen de mogelijkheden van een spiegelreflex camera te laten ontdekken.

Tijdens deze basis-cursus ga ik in op de dingen waarmee je direct zichtbaar resultaat kunt behalen. Een spiegelreflex camera heeft talloze functies, waarvan je als beginnende fotograag er slechts een paar zult gebruiken. Ik leg de focus op juist deze dingen en oefen ze direct met je in de praktijk. Op deze manier leer je hoe je met enkele simpele technieken direct betere foto’s kunt maken.

Fotografeer je al wat langer, maar wil je meer uit je foto’s halen? Dan kun je bij mij ook terecht voor een cursus in het gebruik van Adobe Lightroom. Vrijwel geen enkele foto is direct 100% goed en met dit programma kun je je foto’s achteraf zeer goed aanpassen en perfectioneren. Ook hier leer ik je vooral de dingen waarmee je direct zichtbaar resultaat mee kunt behalen. Met deze basis kun je zelf verder gaan expirimenten met de mogelijkheden van dit programma.