Day in the life: 100% spontane gezinsfoto’s zonder poseren

Day in the life fotografie is een modern alternatief voor gezinsfoto’s. Sinds ik zelf papa ben geworden begin 2016 heb ik vaak zo’n moment dat ik naar m’n dochter kijk en heel cliché denk: ‘Wat gaat het toch snel!”. Je bent zo weer vergeten hoe jullie samen boodschappen deden, wat ze deden als jullie samen aan tafel aten, hun kleine eigenaardigheiden bij een middagslaapje, hoe ze genoten van in bad gaan of van samen stoeien.

Het is soms lastig om even te pauzeren en bij dat soort momenten stil te staan. Ze groeien zo snel op en vaak blijft het alleen even bij een snelle foto met je smartphone. Speciaal voor díe papa’s en mama’s die dit ook herkennen kun je bij mij een “Day in the life” fotoshoot boeken: Jullie dagelijkse leven als gezin vastgelegd op een spontane manier en zonder poseren, zodat je die waardevolle momenten niet hoeft te vergeten.

Werkwijze Day In The Life Reportage

Ik volg jullie als gezin tijdens een deel van een normale dag en leg alles vast. Ik leg daarbij de nadruk op de dagelijkse momentjes waarbij je denkt “Weet je nog dat we vroeger vaak dit of dat samen deden?” of “Oh ja! Dat is precies hoe hij dat toen deed!”. Juist van die momenten zijn vaak geen foto’s. Een paar voorbeelden: samen ontbijten (inclusief knoeipartijen!), naar de speeltijn of peutergym, samen boekje lezen of knutselen, het bad- en bedritueeltje. Allemaal “gewone” dingen maar superleuk om foto’s van de hebben.

Ik stuur niets aan en grijp nergens in: een dag uit jullie leven als gezinnetje op z’n puurst. Wil je als afsluiter van zo’n Day In The Life fotoshoot ook nog een mooie geposeerde gezinsfoto? Dat kan altijd even. Na de fotoshoot maak ik een selectie van ongeveer 50-75 foto’s uit alle foto’s die ik heb genomen. Binnen paar dagen stuur ik al even een klein voorproefje door. De volledige reportage krijg je binnen twee weken digitaal afgeleverd. Daarnaast krijg je óók een tof klein familie-album met de foto’s.