Eindejaarslijstje 2015

Eindejaarslijstje 2015

Einde van het jaar en ook ik maak de balans even op voor 2015 – zowel als fotograaf maar zeker ook privĂ© 🙂

Reislustig als ik en m’n vriendin zijn begonnen we dit jaar met een volle maand op reis in Thailand, met op de terugweg een paar dagen Dubai. Kort na thuiskomst vonden we uit dat Rebecca zwanger was. Ik heb haar buik + inhoud gestaag zien groeien en in de laatste paar maanden hebben we alle voorbereidingen getroffen voor het warme nest waarin onze aanstaande kleine meid straks terecht komt. Inmiddels zitten we in de allerlaatste week en kunnen haast niet wachten tot die kleine dondersteen besluit er uit te komen – superspannend!

De komst van een kleine betekende ook een herinrichting van ons huis. Mijn vroegere kantoortje wordt de kinderkamer en de zolder is volledig opgeknapt om dienst te doen als werkplek en ontvangstruimte. Tussendoor besloot onze Abessijntje “Poes Pien”  even ongepland zwanger te raken van de buurtkater en hebben we met veel lol 11 weken lang 5 kittens in huis gehad. In Juli nog even de tijd gevonden om er met de tent op uit te trekken richting Noord-Frankrijk.

Wat betreft fotografie was het echt een fantastisch fijn jaar. Ik heb flink geĂŻnvesteerd in nieuw materiaal en ben zelfs geswitcht van Canon naar Nikon (heiligschennis!). Nu kan het behoorlijk ingrijpend zijn om van camera-systeem te veranderen, maar ik ben wat dat betreft niet merkvast en werk met de camera’s + lenzen die ik op dat moment het beste acht voor mijn manier van werken.

Mijn stijl blijft mensen gelukkig aanspreken en ik kan zonder blozen zeggen dat Ă©lk bruidspaar enthousiast was over de manier waarop ik hun bruiloften heb vastgelegd. Naast een aantal zakelijke opdrachten heb ik zo’n 50(!) bruiloften mogen fotograferen op allerlei verschillende plekken. In oktober met veel plezier een inspirerende 2-daagse workshop trouwfotografie gevolgd bij Damon Pijlman en met een hoofd vĂłl met ideeĂ«n weer thuisgekomen.

Voor 2016 heb ik als voornemen om – als kersverse papa – ietsje minder bruiloften te gaan fotograferen, maar of me dat lukt? Mijn prijzen zijn hoger vergeleken met 2015, maar de aanvragen blijven binnenkomen en het is gewoon zo ontzettend leuk om te doen!

Mijn wens voor 2016? Genieten van het vaderschap en doorgaan met wat ik het liefste doe als werk: bruiloften fotograferen! Geheel in stijl uiteraard ook even mijn jaar in foto’s: