Ik ben Teun Bakker en ik ben al lange tijd bezig met fotografie. Eerst als een ietwat uit de hand gelopen hobby, maar steeds vaker werd ik door anderen gevraagd om “even” een goede foto te maken met m’n spiegelreflex camera. Van het een kwam het ander en inmiddels ben ik al weer enkele jaren full-time fotograaf. Wat is er nu leuker dan van je hobby je werk te kunnen maken? Toen ik begon als fotograaf pakte ik nog elke opdracht aan: van newborn-shoots tot zakelijke portretten. Drie jaar geleden heb ik bewust gekozen om me vooral te richten op journalistieke bruidsfotografie. Ongedwongen en spontane foto’s maken én het contact met mensen vind ik heerlijk, en dat is iets wat ik met de fotografie van bruiloften veel kan doen. Eigen ondernemer zijn en fotograferen geeft me op die manier veel voldoening. M’n eigen tijd indelen, sociale interactie, een stukje (gezonde) concurrentie, m’n creativiteit kwijt kunnen en bezig zijn met wat ik leuk vind is gewoonweg heerlijk!

 

Voordat ik met 20Watt Fotografie begon, heb ik veel en lang gereisd. Onder andere naar Zuid-Afrika, Canada, Australië, Turkije, Engeland, Egypte, India, Thailand, Indonesie en Maleisie. Allemaal plekken waar ik langere tijd ben geweest of zelfs heb gewoond en gewerkt. Reizen is en blijft echt een passie van me, al is het met een kleintje ietsje lastiger geworden om vaak of lang weg te gaan. Op reis sleep ik geen grote camera en lenzen mee, want dan weet ik dat ik m’n vakantie vooral door een lens ervaar 😉

In m’n privé-leven woon ik in Alkmaar samen met m’n vriendin en ons dochtertje. Zij is ook zzp’er en verkoopt handgemaakte sieranden. We houden allebei van gezond maar makkelijk koken, en proberen milieubewust leven en een tikkeltje mindfulness allebei in ons leven in te passen, maar blijven daarbij nuchter en praktisch,. In Januari 2016 zijn we papa en mama geworden van een wolk van een dochter. Goed voor oneindige foto-inspiratie (vooral met de mobiel!). Net als onze poes Pien trouwens: een ontzettend aanhankelijk abessijntje dat overal bij wil zijn.

Dingen waar ik blij van wordt zijn de oneindige glimlach en knuffels van ons kleintje, een kop koffie (melk & ‘n zoetje graag) of sterke chai-thee met melk; ‘s ochtends de volkskrant in de brievenbus; extra pure chocola met zeezout & caramel; Pinguin Alternative Radio (altijd aan achter m’n computer); een glas goede rode wijn; luieren met een Engels boek op m’n e-reader, skippy pindakaas met nootjes, toffe netflix series en het bijna wekelijkse bios-uitje met m’n schoonbroertje.