Ik ben Teun Bakker en ik ben al lange tijd bezig met fotografie. Eerst als een ietwat uit de hand gelopen hobby, maar steeds vaker werd ik door anderen gevraagd om “even” een goede foto te maken met m’n spiegelreflex camera. Van het één kwam het ander en inmiddels ben ik sinds 2013 full-time fotograaf. Wat is er nu leuker dan van een hobby je werk te kunnen maken?

Ongedwongen en spontane foto’s maken én het contact met mensen vind ik heerlijk, en dat is iets wat ik met de fotografie van bruiloften en familie fotoshoots veel kan doen. Eigen ondernemer zijn en fotograferen geeft me op die manier veel voldoening. M’n eigen tijd indelen, sociale interactie, een stukje (gezonde) concurrentie, een creatieve uitlaatklep hebben én bezig zijn met wat ik leuk vind ik heerlijk!

Voordat ik met 20Watt Fotografie begon, heb ik veel en lang gereisd, soms ook met een werkvergunning. Onder andere Zuid-Afrika, Canada, Australië, Turkije, Maleisie,  Denemarken, Ierland en Engeland heb ik tijdelijk thuis genoemd. Reizen blijft een passie van me, al is het nu – met een kleine dochter – wat lastiger om vaak of lang weg te gaan, en ben ik kamperen aan het ontdekken, zowel alleen als met m’n dochter samen.

Op reis sleep ik geen grote camera en lenzen mee, want dan weet ik dat ik m’n vakantie vooral door een lens ervaar 😉 Dingen waar ik blij van wordt zijn o.a. de oneindige glimlach en knuffels van mijn kleine, ‘s ochtends de volkskrant bij het ontbijt; een glas goede wijn, luieren met een Engels boek op m’n e-reader, kamperen, skippy pindakaas met nootjes, kringloopwinkels afstruinen en toffe netflix series.