Ik ben Teun Bakker en ik ben al lange tijd bezig met fotografie. Eerst als een ietwat uit de hand gelopen hobby, maar steeds vaker werd ik door anderen gevraagd om “even” een goede foto te maken met m’n spiegelreflex camera. Van het een kwam het ander en inmiddels ben ik al weer enkele jaren full-time fotograaf. Wat is er nu leuker dan van je hobby je werk te kunnen maken? Elke fotografie-opdracht die ik mag doen voelt dan ook als puur plezier en ik ben van mening dat dat ook terug te zien is in mijn foto’s!

Voordat ik met 20Watt Fotografie begon, heb ik veel en lang gereisd. Onder andere naar Zuid-Afrika, Canada, Australië, Turkije, Engeland, Egypte, India, Thailand, Indonesie en Maleisie; allemaal plekken waar ik langere tijd ben geweest of zelfs heb mogen wonen en werken. Reizen is en blijft echt een passie van me, al is het met een kleintje ietsje lastiger geworden om vaak of lang weg te gaan. Op reis sleep ik geen grote camera en lenzen mee, want dan weet ik dat ik m’n vakantie vooral door een lens ervaar 😉

Het contact met mensen vind ik heerlijk, en dat is iets wat ik met de fotografie van bruiloften veel kan doen. Eigen ondernemer zijn en fotograferen geeft me veel voldoening: m’n eigen tijd indelen, sociale interactie, een stukje (gezonde) concurrentie, m’n creativiteit kwijt kunnen en bezig zijn met wat ik leuk vind is gewoonweg heerlijk!

In m’n privé-leven woon ik al weer 7 jaar in Alkmaar samen met m’n vriendin. Zij is een crea-bea tiepje, ik een realist, maar allebei proberen we gezond eten, milieubewust zijn en een tikkeltje mindfulness in ons leven in te passen. In Januari 2016 zijn we papa en mama geworden van een wolk van een dochter – Goed voor oneindige foto-inspiratie. Net als onze poes Pien trouwens: een ontzettend aanhankelijk abessijntje dat overal bij wil zijn en sinds de geboorte van ons spruitje de rare gewoontes heeft ontwikkeld om 1. speentjes stuk te bijten en 2. op alle baby-plekken te willen liggen.

Dingen die mij gelukkig maken zijn de oneindige glimlach van onze kleine, een kop koffie (melk & ‘n zoetje graag) of sterke chai-thee met melk, ‘s ochtends de volkskrant in de brievenbus, extra pure chocola met zeezout & caramel, het 3FM alternatieve webkanaal, een glas goede rode wijn, luieren met een Engels boek op m’n e-reader, skippy pindakaas met nootjes, en vintage meubeltjes op de kop tikken bij de kringloop.