Trouwen in het centrum van Amsterdam, in de palmenkas van de Hortus Botanicus om precies te zijn – hoe gaaf is dat? Ik kom alleen niet zo vaak voor een bruiloft in Amsterdam vanwege praktische overwegingen – vervoer is altijd een gedoe en Amsterdam telt ontzettend veel andere bruidsfotografen, dus heb ik de bewuste keuze gemaakt om me er niet specifiek op te richten. Dat neemt niet weg dat ik er toch af en toe kom om een bruiloft te fotograferen. Ik heb er een tijd gewoond, kom er graag en juist als afwisseling een paar keer per jaar maakt het leuk.

Simone & Daan hadden het goed aangepakt met hun bruiloft in de Hortus Botanicus. Een vriend was ingeschakeld die het bruidspaar én mij steeds van de ene naar de andere plek chauffeurde om foto’s te maken op een mooie nazomerse dag. Na een een erg vermakelijke ceremonie, borrel en dinner in de Palmenkas was het een klein stukje lopen naar een gigantische sloep om met het hele gezelschap een prachtig rondje over de verlichte grachten te gaan maken. We werden door de sloep keurig afgezet bij steiger Café Amstelhaven waar alle avondgasten al stonden te wachten. Leuke speeches, lekker feest, toffe dag!

Simone & Daan over de foto’s: “Teun heeft geweldige foto’s van onze trouwdag gemaakt. Omdat wij allebei bijzonder slecht in poseren zijn, waren we op zoek naar een fotogaaf die met name spontane foto’s maakt en met name de sfeer van de dag goed vastlegt. Teun is een ster in het vastleggen van hét juiste moment. Een feest om de foto’s terug te kijken. En ook niet onbelangrijk: Teun heeft goed geluisterd naar onze wensen (vooraf hebben wij deze al kunnen doorgeven), denkt goed mee, en lijkt er op de dag zelf helemaal niet te zijn. Een superfijne fotograaf!”