Een bruiloft in een kasteel fotograferen met alléén een compact-camera? Dat ga ik niet proberen wanneer ik word ingehuurd als fotograaf. Maar nu gingen vrienden van me trouwen in Kasteel de Haar, en ik was samen met m’n vriendin als gast uitgenodigd. Hij komt uit Nederland, zij uit Brazilië, dus het was een leuk gemixt gezelschap op een prachtige locatie, met een heerlijke BBQ als afsluiter van de dag.

Nu hadden ze me wél gevraagd om de foto’s te maken, maar uit principe doe ik dat niet bij vrienden of familie – als ik te gast ben op een bruiloft wil ik samen met het bruidspaar lekker van de dag kunnen genieten. Via mij hadden ze een andere leuke fotograaf geboekt, maar uiteraard kon ik het niet laten om tóch een paar plaatjes te schieten – met een (goede) compact-camera welteverstaan.

Deze keer dan ook geen foto’s van de voorbereiding, alleen een enkele foto tijdens de ceremonie vanaf m’n zitplaats, en bij de fotoshoot vanaf plekken waar de ingehuurde fotograaf geen last van me had, maar ik vind dat het resultaat er evengoed best mag zijn! Goed genoeg zelfs om een plekje in m’n portfolie te verdienen. Fijn om te merken dat ook met een compact-camera mijn stijl duidelijk herkenbaar is in de foto’s – vrolijk, lekker spontaan en met vleugje humor.