Het Corona-virus gooit ons leven in de war en het raakt iedereen op veel manieren. Ook mij als bruidsfotograaf. Evenementen en daarmee automatisch ook bruiloften mogen tot 1 juni niet meer doorgaan. Veel bruidsparen zijn bezig met het verzetten van hun bruiloft naar later in het jaar of zelfs naar volgend jaar.

Wat moet je in deze situatie als ZZP fotograaf? Net als iedereen zo veel mogelijk thuis blijven en doen waar ik goed in ben: foto’s maken. Vl├ík voor de corona crisis op gang kwam, heb ik een nieuwe camera gekocht met het doel deze later in het jaar ook te gaan gebruiken op bruiloften. Maar voor het zo ver is moet ik er eerst 100% vertrouwd mee zijn en moet de bediening een automatisme worden. Ik gebruik de tijd die ik nu over heb om een stukje uit het leven van m’n dochter vast te leggen en tegelijkertijd vertrouwd te raken met m’n nieuwe camera. M’n kleine kan nu niet naar de kleuterschool en we zijn ook veel samen thuis. Gelukkig is de lente al een beetje in zicht. We gaan vaak naar buiten voor een wandeling, bakken samen koekjes, maken heksensoep in de tuin of doen samen Squla op de tablet. Ze helpt me ook met van alles en nogwat in en om het huis.

Dit is trouwens een vorm van fotografie die “Day in the Life” heet en ik geweldig vind om te doen. Het sluit ook goed aan bij wat ik doe op bruilfoten. Ongeposeerde en spontane foto’s maken, maar dan bij gezinnen thuis. Meer zien over dit type fotografie? Neem een kijkje op mijn pagina over Day In The Life fotografie voor meer informatie en foto’s.