Ik moet even toegeven dat ik al een tijdje uitzag uit naar de bruiloft van Nitika & Omar in de gloednieuwe Maxima Ballroom van de Koning Events in Amsterdam, want dit was m’n eerste Indiase bruiloft! Vaak worden “culturele” bruiloften groots opgezet, inclusief meerdere fotografen en een video-crew waardoor het soms wel een filmset kan lijken, maar Nitika en Omar wilden dát bewust niet. Ze wilden lekker van de dag genieten zonder het gevoel te hebben constant op de foto te moeten en hadden daarom ook juist voor mij gekozen.

Desalniettemin was hun trouwdag wel even wat anders dan een gemiddelde Nederlandse bruiloft: zo’n 400 gasten, een Nederlandse én Indiase ceremonie met bijbehorende kledij, twee keer een openingsdans én een heerlijk feest! Overdag was de ‘gewone’ burgerlijke ceremonie, en ‘s avonds was gereserveerd voor een stukje Indiase traditie met aansluitend het feest. Vanwege de omvang van de bruiloft en de hoeveelheid gasten had ik een fotografe meegevraagd die op eenzelfde manier als ik werkt, en Silviya en ik hebben een fantastisch kleurrijk spektakel vast mogen leggen.

De Maxima Ballroom is ook echt een supertoffe locatie voor zulke bruiloften – een immens grote zaal met met flinke kroonluchters, moderne stijlvolle accenten, aparte ruimtes voor voorbereiding en buffeten, een soort van filmsterren-trap. De constant wisselende theater-belichting zorgde voor een flinke uitdaging, maar dat is juist waarom je een fotograaf inhuurt, nietwaar? Het resultaat mag er in ieder geval zijn 🙂