Vakantie met kind

Vakantie met kind

Zomervakantie betekent voor mij even een paar weken adempauze halverwege het drukke trouwseizoen. Natuurlijk wordt er in de zomervakantie wel getrouwd, maar de ervaring leert dat ik in de paar weken tussen half Juli en half Augustus gewoon wat minder aanvragen krijg, waardoor ik heb besloten om in die weken bewust even geen bruiloften aan te nemen en zelf op vakantie te gaan. Even rust, genieten van het mooie weer, lekker vaak uit eten en vooral veel luieren met een boek. Om daarna weer uitgerust te kunnen gaan knallen!

Of niet. Want als kersverse ouders van een kleintje van 6 maanden, gingen we dit jaar voor het eerst inclusief kind op vakantie. En hoe anders is een vakantie met een kind. Al hadden we er gelukkig wel rekening mee gehouden dat het nogal wat voeten in de aarde heeft als je je kleintje meeneemt en daar de reis al zoveel mogelijk op afgestemd. Vorig jaar gingen we nog naar Thailand om daar langs de oostkust bij Cambodja te gaan backpacken, maar zo’n reis leek ons met een baby (nog) niet handig. Nee, deze keer draaide alles om toeristisch gemak: een plek met eigen keukentje, zwembad voor de deur, supermarkt en restaurants op loopafstand, niet te ver vliegen en met beide vluchten overdag. Zonvakantie naar Gran Canaria dus. Het is en blijft een plek die al sinds mensenheugenis overspoelt is door massa-toerisme, wat in alles terug te zien is, maar voor 10 dagen was het best okay.

We zijn vooral een boel wijzer geworden wat betreft reizen met een baby – een korte opsomming:

  • Alles draait om je kind
  • Je hebt het over niet anders dan over je kind
  • Uitslapen kun je vergeten – net als thuis trouwens
  • Welgeteld 1.5 uur zonder kind bij het zwembad gelegen (babyfoon!)
  • Een melktoren blijkt verrekte handig om wat zout, suiker, of hagelslag van thuis mee te nemen
  • De uitvinder van de draagzak verdient een nobelprijs

Had ik al gezegd dat alles om je kind draait? Dat is dan ook in de foto’s terug te zien. Geen grote dure DSLR mee, maar gewoon lekker wegklikken met een compactcamera of smartphone – de wat mindere kwaliteit neem ik graag op de koop toe, want het is best fijn om eens niet bezig te zijn met compositie en belichting.

Onze Lone heeft zich gelukkig wél ontpopt als een voorbeeldige reiziger – ze vond alles prima, trok zich weinig aan van de warmte en bleef permanent goedgemutst. Al ben ik stiekum al weer toe aan vakantie 😉