Kennismaking

Jullie gaan trouwen, leuk! Allereerst natuurlijk de vraag of ik nog beschikbaar ben op jullie trouwdag. Is dit het geval, dan vind ik het belangrijk dat we elkaar in persoon gezien hebben voordat we een overeenkomst aangaan. Ik ben er toch de hele dag bij en zowel jullie als ik moeten een goed gevoel hebben over de fotografie van jullie trouwdag. Jullie zijn hiervoor van harte welkom bij mij thuis voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Een skype-afspraak is ook mogelijk. Dit is ook het moment dat we jullie dag doornemen en ik uitleg kan geven over de mogelijkheden. Als jullie interesse hebben in een 2e fotograaf of een videograaf, dan heb ik een fijn netwerk van collega’s waarmee ik soms samenwerk.

Bevestiging

Wanneer er tussen jullie en mij een “klik” is, stuur ik een digitale overeenkomst door, samen met het verzoek tot aanbetaling van 200,- om jullie trouwdag definitief vast te leggen. Door het doen van deze aanbetaling geven jullie tevens aan akkoord te gaan met mijn algemene voorwaarden die van toepassing zijn op elke opdracht die ik aanneem.

Vlak voor de bruiloft

Uiterlijk een week voor jullie bruiloft neem ik weer even contact op voor de definitieve dagplanning, mocht ik deze nog niet hebben ontvangen. Deze kijk ik even door om te zien of voor mij alles duidelijk is om jullie bruiloft goed vast te kunnen gaan leggen. Mocht ik nog vragen hebben, dan neem ik uiteraard even contact op.

Op de dag zelf

Ik zorg dat ik ruim op tijd aanwezig ben op de plek waar ik begin met het vastleggen van jullie bruiloft. De rest van de dag ga ik mijn eigen gang en neem foto’s naar eigen inzicht. Hierbij fotografeer ik niet alleen jullie, maar loop ook juist rond om de leuke momenten vast te leggen waar jullie zelf niet bij zijn. Ik streef er naar om spontane en vrolijke foto’s te maken, ben rustig op de achtergrond aanwezig en laat iedereen zoveel mogelijk zijn eigen gang gaan. Alleen tijdens de fotosessie met jullie beiden en met groepsfoto’s geef ik soms wat sturing en neem wat meer de regie in handen, maar ook daar streef ik naar spontaniteit. Ik blijf vaak bewust op een afstandje en leg juist de spontane momenten die zich voordoen vast. Als er een ceremoniemeester aanwezig is, gebruik ik deze persoon als aanspreekpunt – jullie staan in het middelpunt en moeten lekker van de dag gaan genieten!  Ik gebruik een professionele camera met meerdere lenzen, en heb tevens altijd een 2e camera bij me – op zo’n dag is het belangrijk op safe te spelen.

Na de bruiloft

Binnen enkele dagen na jullie bruiloft stuur ik alvast enkele toffe foto’s door, zodat jullie wat kunnen laten zien aan vrienden en familie. Afhankelijk van de tijd dat ik aanwezig ben op jullie bruiloft, neem ik al gauw meer dan 3000 foto’s. Hieruit kies ik zelf de foto’s voor de uiteindelijke reportage en kijk deze na op belichting, scherpte, kleur en uitsnede. Ik probeer altijd om binnen 4 weken de volledige reportage klaar te hebben. Deze zet ik in een afgeschermde persoonlijke gallery en geef jullie hiervan het wachtwoord. Hierbij zit ook de factuur. Wanneer deze voldaan is krijgen jullie toegang tot de originelen in zowel kleur als zwart-wit. Hieruit kunnen jullie dan een selectie gaan maken voor het trouwalbum.

Trouwalbum

Ik lever bij élke bruiloft vanaf 6 uur een stijlvol handgemaakt trouwalbum. Daarin komt de reportage optimaal tot zijn recht en vormt zo een prachtige tastbare herinnering aan jullie trouwdag.  Uiteraard is het ook mogelijk om elk trouwalbum uit te breiden met meer pagina’s, of bijvoorbeeld te kiezen voor een naamstempel op de voorkant. De albums worden met de hand gemaakt bij een gespecialiseerde drukker en hebben superdik ‘lay-flat’ fotopapier. De levertijd van mijn trouwalbums is ongeveer 6 weken. Kijk voor een impressie en meer informatie op de pagina over trouwalbums.